Συνέχεια από το προηγούμενο

Αθήνα, Μπραχάμι, Μάϊος 2001

  Ολα είχαν αλλάξει στο διαμπερές τρίφατσο τριάρι του 3ου ορόφου. Τα σύννεφα της κρίσης είχαν φύγει, όπως άλλωστε και τα άλλα, τα βροχερά, τα χειμωνιάτικα. Ο ήλιος έλαμπε κυριολεκτικώς και μεταφορικώς. Οι ζέστες είχαν ψιλοαρχίσει από καιρό, και ευτυχώς δηλαδή, γιατί τα κοινόχρηστα τους είχαν αλλάξει τα φώτα μέχρι τον Μάρτιο με το καλοριφέρ.

  Εκείνη, αισθανόταν υπέροχα. Ο αιματοκρίτης της είχε ανεβεί και δεν ένιωθε πλέον εκείνες τις ζαλάδες, πράγμα που οφειλόταν αποκλειστικά στην αλλαγή διατροφικών συνηθειών, και συγκεκριμένα στις φακές. Αυτό επίσης αποδείκνυε πόσο δίκιο είχε Εκείνος που επέμενε με τις φακές και τον σίδηρο που περιέχουν. Αυτός ο υψηλός αιματοκρίτης ήταν επίσης το ατράνταχτο επιχείρημα στους κακεντρεχείς ισχυρισμούς της Μαμάς της, η οποία βεβαίως δεν είχε αποφασίσει να σιωπήσει -ούτε και επρόκειτο φυσικά.
Αισθανόταν επίσης υπέροχα γιατί δεν είχε βάλει ούτε μισό κιλό παρ’όλο το χύμα γιαούρτι 8% που είχε αντικαταστήσει το άλλο το ακριβό των 0%. Ηταν πεπεισμένη ότι αυτό οφειλόταν στις υψηλής ποιότητος πρωτεϊνες των υπόλοιπων οσπρίων, κυρίως των γυφτοφάσουλων, τα οποία Εκείνος επίσης επέμενε να βρίσκονται στο τραπέζι τους καθημερινώς. Και δεν ήταν μόνο οι πρωτεϊνες που την έκαναν να χαίρεται να μαγειρεύει όσπρια γιά τον Γλυκό της που τόσο φρόντιζε γιά τη διατροφή της, αλλά και το ότι η Μεσογειακή Διατροφή ήταν πλέον tres a la mode παγκοσμίως.

  Εκείνος, αισθανόταν κι’αυτός υπέροχα. Είχε χάσει 6-7 κιλά από την μπάκα που με περισσή φροντίδα έτρεφε τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να του κάνουν πλέον και κάτι παλιά παντελόνια, οπότε δεν χρειαζόταν να πάρει καινούργια.
Αλλά το κυριότερο ήταν ότι Εκείνη ήταν πανευτυχής που επιτέλους την άκουσε και αποφάσισε να κάνει δίαιτα.
Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα οφειλόταν σε πολλούς λόγους (εκτός από την δίαιτα φυσικά…). Τα πληθωρικά ταψιά με τα παστίτσια και τα γιουβέτσια της Μαμάς που δημιουργούσαν έντονες τάσεις ντερλικώματος (σε αντίθεση με τις φακές) δεν αποτελούσαν (δυστυχώς) καθημερινή πρακτική. Και ως γνωστόν «Δεν παχαίνει ο σκύλος στο γάμο».
Επί πλέον, η πιό επιβλαβής πηγή θερμίδων, τα ουίσκια δηλαδή, ήταν πλέον παρελθόν. Εντελώς συμπτωματικά, όταν άρχισαν οι δόσεις του κυπαρισσί GLS είχε ανακαλύψει μία εξαιρετικά οικονομική μάρκα υψηλής ποιότητος, που όμως είχε το χαρακτηριστικό να σε κάνει ντίρλα με μισό ποτηράκι, πράγμα που προκάλεσε εντυπωσιακή μείωση της κατανάλωσης αλκόολ η οποία όπως όλοι γνωρίζουν παχαίνει.
Ομως το πιό βασικό ήταν ότι Εκείνη ήταν τόσο, μα τόσο ικανοποιημένη που επιτέλους την άκουσε και έκοψε αυτή την καταστροφική συνήθεια. Αλλά και Εκείνος το ίδιο που της έδωσε αυτή την χαρά.

  Πόσο, Ω, πόσο ευτυχισμένη αισθανόταν που ο Γλυκός της έδωσε επιτέλους σημασία σε όλα αυτά που επαναλάμβανε non stop καθημερινώς χρόνια τώρα, κόβοντας επιτέλους το ντερλίκωμα και τα ουίσκια!

  Πόσο, Ω, πόσο ευτυχισμένος αισθανόταν που κατάφερε να κόψει τις καταχρήσεις και να την κάνει να αισθανθεί ότι οι κόποι και η μουρμούρα τόσων χρόνων απέδωσαν πλέον!
 

Ομως… Η ευτυχία είναι παντοτινή ;;
 

Η συνέχεια στο επόμενο

Advertisements